Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
Jasmina FranolićMaster jugoslovenske književnosti sa teorijom književnosti, Filološki fakultet univerziteta u Beogradu, grupa za jugoslovenske književnosti sa teorijom  književnosti. Kao nastavnik srpskog jezika radila je u OŠ  „Đura Jakšić“. 2004 - 2014. direktor Ekonomske škole i gimnazije i generalni menadžer je Obrazovnog sistema „Dr Kosta Cukić“, LINK GROUP.. 2015 - 2017 menadžer za razvoj partnerstava i koordinator promotivnih ...

Srpski jezik, Gramatika 3

Oblast: Treći razred
Broj i datum odobrenja: 650-02-00285/2020-07 од 19.1.2021.
ISBN: 978-86-10-03455-4
Format: 205 x 275 mm
Broj strana: 76
povez: broš
Pismo: ćirilica
Na sajtu: 790,00 DIN

Уџбеник је конципиран тако да увек полази од онога што је ученицима познато из ранијих разреда или из претходних лекција, а затим се иде ка усвајању нових и непознатих појмова. Лекције су обрађене по ЕРР моделу − евокација, разумевање значења, рефлексија. У ту сврху у уџбеник је уведен лик дечјег таблета Тоше. На његовом дисплеју, на почетку сваке лекције, налази се уводни текст који ће ученике подсећати на предходно стечено знање, било из ранијих разреда или из неке од претходних лекција (евокација). Након тога следи одељак са полазним лингвометодичким текстом. Он је представљен у виду стрипа или као књижевноуметнички текст приређен тако да се јасно уочи обрађивана језичка/правописна појава. Потом следи теоретска разрада дате појаве и јасно истакнуто правило и норма коју треба запамтити (разумевање значења). На крају сваке лекције дати су задаци за проверу усвојености градива (рефлексија).

Све наставне јединице обрађене су тако да уважавају искуство, интересовање ученика, као и да подстичу њихову креативност и радозналост.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar