Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
Maja Обрадовић је дипломирала композицију на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Зорана Ерића. Била је стипендиста Републичке фондације за развој научног и уметничког подмлатка и Краљевине Норвешке. Стручно се усавршавала у Холандији (Apeldoorn, 10thYoung Composers' Meeting, Prof. Martijn Padding) и у Немачкој (Bayreuth, Composition Workshop, Prof. James Clarke). Радила је као наставница клавира. Дириговала је Дечјим црквеним хором Ваведење Пресвете Богородице, Женским хором ...

Muzička kultura 2, udžbenik

Oblast: Drugi razred
Broj i datum odobrenja: 650-02-00164/2019-07 од 21.5.2019.
ISBN: 9788610026177
Format: 205 x 275 mm
Broj strana: 92
povez: broš
Pismo: ćirilica
Na sajtu: 790,00 DIN
Udžbenik za muzičku kulturu za drugi razred osnovne škole u potpunosti je usklađen s novim Planom nastave i učenja. Lekcije su usmerene na ostvarivanje ishoda. Koncipirane su tako da se obezbedi prožimanje i sadejstvo svih nastavnih oblasti. Muzički pojmovi se sistemski i postupno uvode i jedan na drugi nadovezuju. Lekcije su u korelaciji sa svakodnevnim životom, okruženjem i pojavama radi lakšeg usvajanja novog gradiva.
Prednost je data iskustvenom učenju u okviru kojeg učenici razvijaju perceptivne i kognitivne sposobnosti. Smernice i nalozi u udžbeniku su u funkciji slušne i reproduktivne komponente muzikalnosti, bogatog emocionalnog doživljaja muzike, razvoja estetskog osećaja za muzičku formu i muzičko stvaralaštvo.
Po prvi put u udžbeniku muzičke kulture učenik se upoznaje sa jedinstvenim sistemom obeležavanja zvučnih osobina, koji na vrlo jednostavan, praktičan i posredan način uvodi učenike u budući proces muzičkog opismenjavanja. Ova metodička inovacija je sistemski uvedena i doprinosi razvoju muzičkog mišljenja i osećaja za muzički prostor.
Udžbenik prati i CD s mnoštvom slušnih primera i velikim brojem muzičkih matrica.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar