Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa

Uslovi korišćenja

У складу са одредбама чл.13. и чл.27. Закона о заштити потрошача ("Сл. гласник РС", бр. 62/2014, 6/2016 - др. закон и 44/2018 - др. закон) привредно друштво ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО ДОО БЕОГРАД, ул. Господара Вучића 245, мб: 20892358, ПИБ: 107895467 (у даљем тексту: ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО ДОО БЕОГРАД), потрошаче који робу купују путем интернет сајта www.vulkanznanje.rs

О Б А В Е Ш Т А В А:

 • да се продаја робе путем интернет сајта www.vulkanznanje.rs обавља у оквиру регистроване делатности издавачког привредног друштва Вулкан издаваштво д.о.о. Београд, адреса за изјављивање рекламације је: office@vulkanznanje.rs
 • да се основна обележја робе могу наћи на сајту www.vulkanznanje.rs
 • да се према Закону о заштити потрошача куповина преко наше продајне интернет странице www.vulkanznanje.rs сматра продајом на даљину.
 • да роба која се продаје путем интернет сајта www.vulkanznanje.rs поседује својства потребна за редовну употребу те врсте робе у складу са њеном наменом која је дефинисана у Декларацији;
 • да се саобразност робе уговору ИСКЉУЧИВО утврђује према својствима и намени робе како је то дефинисано припадајућом Декларацијом;
 • да је продајна цена робе назначена уз сваки артикал;
 • да су све цене изражене са урачунатим ПДВ-ом;
 • да је услуга испоруке робе на територији републике Србије бесплатна за поруџбине које су веће од 3000 рсд.
 • купљену робу испоручујемо у року од 3 радна дана путем курирске службе АКС, на начин како је то дефинисано на страни УСЛОВИ ИСПОРУКЕ - да се могућност куповине робе уз посебне ценовне погодности и∕или уз посебне продајне подстицаје (акцијска продаја), обавља у складу са одредбама Закона о трговини ("Сл. гласник РС", бр. 52/2019), односно условима који су објављени на интернет сајту www.vulkanznanje.rs
 • да потрошач робу коју купује путем интернет сајта www.vulkanznanje.rs може платити поузећем готовински у тренутку испоруке, као и истакнутим платним картицама у тренутку куповине на сајту;
 • да потрошач приликом креирања поруџбенице притиском на тастер ПОТВРДИ преузима обавезу плаћања наручене робе;
 • да је сајт www.vulkanznanje.rs дужан да испоручи робу која је саобразна уговору. Ако испоручена роба није саобразна уговору, потрошач који је обавестио продавца о несаобразности, има право да захтева од продавца да отклони несаобразност, без накнаде, оправком или заменом, односно да захтева умањење цене или да раскине уговор у погледу те робе. Све трошкове који су неопходни да би се роба саобразила уговору, а нарочито трошкове рада, материјала, преузимања и испоруке, сноси сајт www.vulkanznanje.rs
 • да у случају пријема робе потрошач установи да артикал жели да замени за други артикал, који може бити веће, мање или исте ценовне категорије од предходно порученог, потрошач може заменити артикал у року од 14 дана на начин како је то дефинисано на страни ЗАМЕНА.
 • да у случају пријема робе потрошач исти не жели да задржи, има право на одустанак уговора и повраћај средстава у висини плаћене купопродајне цене за предметну робу, у року од 14 дана на начин како је то дефинисано на страни ПРАВО НА ОДУСТАЈАЊЕ.
 • да за робу која је поручена путем ОНЛИНЕ продавнице потрошач има право да изјави рекламацију на већ коришћен производ, на начин који је дефинисан за робу купљену путем ОНЛИНЕ продавнице.
 • да начин и поступак изјављивања рекламације можете пронаћи на страни Рекламације.
 • да рекламациони лист можете преузети на страни Рекламације.

 

НАПОМЕНА:

 

Потврдом наруџбине, кликом на дугме ПОТВРДИ, сагласни сте одредбама Уговора о продаји на даљину и са условима рекламације.

 

Коришћење Интернет колачића (Cookies), осталих технологија и трећих лица за прикупљање података

 

Интернет колачић је мала датотека коју Веб страница или е-маил порука шаље Вашем Интернет читачу, који га онда може сачувати на Вашем хард диску. Наше Веб странице и имејл поруке користе Интернет колачиће како би максимално персонализовали процедуру куповине на нашим Веб страницама. Колачић симулира непрекидну конекцију. Они омогућавају чување информација о Вашим подешавањима и сесијама и дозвољава приступ Веб страницама без поновне персонализације.

Веб читач (browser) се може подесити да не прихвата Интернет колачиће. У том случају ћете бити у могућности да гледате наше Веб странице, али нећете моћи да креирате кориснички налог или да направите поруџбину.

Наш веб сервер аутоматски сакупља информације као што су адреса (URL) Веб странице са које сте дошли, које странице сте посетили на нашој Интернет презентацији, који Веб читач користите за преглед наших Веб страница и остале статистичке податке који нам помажу да схватимо и разумемо како посетиоци користе наше Веб странице.

Međutim, to ne znači da smo upoznati sa Vašim identitetom. S jedne strane, korišćenje kolačića služi da Vam poseta internet stranici bude prijatnija. Mi koristimo kolačiće kako bismo prepoznali da ste određene delove naše stranice već posetili ili da ste već prijavljeni na svom korisničkom nalogu. Oni se automatski brišu nakon što napustite našu internet stranicu. Pored toga, koristimo i privremene kolačiće koji se određeno vreme skladište na Vašem uređaju. Kada ponovo posetite našu internet stranicu, automatski se prepoznaje da ste već bili na stranici i koja podešavanja ste postavili, tako da ove radnje nećete morati da ponovite.

S druge strane, kolačiće koristimo kako bismo statistički evidentirali korišćenje naše internet stranice, i to u cilju optimizacije ponude i prikaza informacija koje su prilagođene Vašim interesovanjima. Ovi kolačići nam omogućavaju da Vas automatski prepoznamo kada ponovo posetite našu internet stranicu. Ovi kolačići se automatski brišu nakon 5 godina, s tim da ih Vi uvek možete obrisati ručno na Vašem računaru.

Веб странице vulkani.rsкористе сервисе које обезбеђују трећа лица и која у наше име, путем интернета, анализирају саобраћај и посећеност наших Веб страница. На тај начин могу бити прикупљане анонимне информације о Вашим посетама нашим Веб страницама и Вашој интеракцији са нашим оглашавањима. За те потребе се могу користити технологије сличне онима које смо описали у претходним пасусима, како би се измерила ефикасност оглашавања и е-маилова.

 

Малолетна лица

 

Ако се ради о малолетном лицу које није навршило 13 (словима: тринаест) година, за обраду података пристанак мора дати родитељ који врши родитељско право, односно други законски заступник малолетног лица.

ВУЛКАН предузима све разумне мере у циљу утврђивања да ли је пристанак дао родитељ који врши родитељско право, односно други законски заступник малолетног лица, узимајући у обзир доступне технологије.

Вулкани.рс неће свесно или намерно сакупљати личне податке од деце путем Интернета, која су млађа од 13 година.

 

Право на одустајање

 

Поштовани купци,

Обавештавамо Вас да се према Закону о заштити потрошача ("Сл. гласник РС", бр. 62/2014, 6/2016 - др. закон 44/2018 - др. закон) куповина преко наше продајне интернет странице www.vulkanznanje.rs сматра продајом на даљину.

Закон за случај продаје на даљину установљава право купца, који се сматра потрошачем (физичко лице које производ купује ради намирења својих индивидуалних потреба, а не ради обављања професионалне делатности), да одустане од уговора у року од 14 дана од дана када му је производ предат.

Приликом одустанка купац може, али не мора да наведе разлоге због којих одустаје.

Образац/Изјава о одустанку од уговора производи правно дејство од дана када је послата трговцу.

У случају одустака од уговора, потрошач има право на повраћај новца или на замену за други производ. Цена се купцу враћа по пријему производа, и након што се утврди да је производ неоштећен и исправан.

Купац је дужан да производ врати без одлагања, а најкасније у року од 14 дана од дана када је послао образац за одустанак. По истеку рока од 14 дана од дана када је послао одустанак, производ се више не може вратити.

Приликом повраћаја робе обавезно је вратити у исправном и некоришћеном стању и оригинално неоштећеном пакавању, при чему се мора приложити и оригинални фискални исечак.

По пријему производа, утврдиће се да ли је производ исправан и неоштећен. Купац одговара за неисправност или оштећење производа који су резултат неадекватног руковања производом, тј. купац је искључиво одговоран за умањену вредност производа која настане као последица руковања робом на начин који није адекватан, односно превазилази оно што је неопходно да би се установили његова природа, карактеристике и функционалност. Уколико се утврди да је наступила неисправност или оштећење производа кривицом купца, одбиће се враћање цене и производ ће му бити враћен на његов трошак.

Трговац је дужан да потрошачу без одлагања врати износ који је потрошач платио по основу уговора, а најкасније у року од 14 дана од дана пријема изјаве о одустанку, а након пријема производа.

Трошкове враћања робе и новца сноси купац, сем у случајевима када купац добије неисправан или погрешан артикал.

Образац о одустанку од уговора можете преузети овде.

 

ИСПОРУКА

 

Испорука на територији Републике Србије

Испорука на територији Србије врши се курирском службом АКС.

Поруџбенице примљене до 13ч биће испоручене у року од 2 радна дана, а наруџбе примљене после 17ч биће испоручене у року од 3 радна дана. Све поруџбенице поручене у петак после 13ч, суботу и недељу курирска слузба преузима у понедељак, а испоруку врши у року од 48 сати. Уобичајено време доставе је 2 до 5 радних дана од тренутка поручивања.

Курирска служба ће два пута покушати да испоручи пошиљку због чега ће вас други пут контактирати телефоном на број који сте оставили приликом регистрације како бисте договорили ново време испоруке. Курирска служба испоручује до адресе коју сте навели у поруџбеници.

До одступања и продужења може доћи уколико прималац није на адреси код првог покушаја испоруке, лоших временских услова или свих осталих непредвиђених ситуација у транспорту на које превозник или продавац није могао да утиче.

Достава се врши радним данима од 8:00 до 16:00 сати. За доставу је могуће одредити и другу адресу од оне на којој станујете, нпр. адресу радног места. Испорука се не врши суботом и недељом.

Уколико прималац није на адреси, а по пријему обавештења о покушају доставе, курирску службу можете назвати на број који ће бити наведен на обавештењу и договорити се о месту и времену доставе које Вам највише одговара.

Све артикле пакујемо у оригиналну, заштићену амбалажу курирске службе, како би Вам производи дошли у стању у каквом смо Вам их и послали. Трошак паковања не наплаћујемо, без обзира који сте начин плаћања одабрали.

Курирска служба АКС коју користимо за доставу пакета, не врши испоруку на територији Косова и Метохије.

У специфичним околностима курирска служба задржава право да испоруку не врши у затвореном простору уколико постоји процена да здравље курира може бити угрожено.

Бесплатна достава

Испорука на www.vulkanznanje.rs је бесплатна за било који износ куповине у време трајања акције бесплатне испоруке.

Статус пошиљке

Статус пошиљке можете проверити упитом на имејл office@vulkanznanje.rs.

Неипсоручени пакети

Уколико пакет не буде испоручен, продавац задржава право да сторнира поруџбину без поновљеног слања. Уколико је извшено плаћање картицом или уплатницом, купцу ће бити извршен повраћај новца на картицу или рачун који достави имејлом.

Испорука у иностранству

Пошиљке ван Србије шаљемо DHL-ом искључиво физичким лицима.

Плаћање за поруџбине из иностранства могуће је извршити искључиво платним картицама. За ову врсту плаћања из иностранства важе иста правила која су већ наведена.

У иностранство шаљемо само књиге. Цена слања пошиљки у иностранство је 1800 динара за поруџбине до 10 књига. Цена слања пошиљки преко 10 књига је 6800 динара.

Све књиге пакујемо у заштићену амбалажу, како би Вам стигле у стању у каквом смо Вам их и послали. Трошак паковања се не наплаћује.

Цена испоруке

Испорука на кућну адресу на територији Србије за све поруџбине чији је износ већи од 3000 динара је бесплатна. Уколико је вредност поруџбине мања од 3000 динара, цена испоруке ће износити 150 динара укључујући ПДВ.

Испорука може бити бесплатна у случају да траје акција бесплатне испоруке.

НАПОМЕНА:

Потврдом поруџбине, кликом на дугме ПОТВРДИ, сагласни сте са условима испоруке.

РЕКЛАМАЦИЈЕ

Повраћај робе

Повраћај робе се користи искључиво у случају рекламације. Уколико је роба плаћена картицом путем интернета, Вулкан издаваштво д.о.о. су у обавези да повраћај врше искључиво преко ВИСА, ЕЦ/МЦ и Маестро метода плаћања.

Рекламације на оштећења у траспорту

Веома је важно да сва оштећења у транспорту, видјлива на паковању производа одмах пријавите куриру који вам испоручи робу. Свако оштећење при транспорту купац је дужан да пријави у року од 24х од пријема робе.

Уколико уочите такво оштећење, немојте потписати пријем пошиљке или замолите курира да сачека док проверите да ли оштећење на паковању условило и оштећење самог производа или губитак делова. Уколико производ није оштећен, и сви делови су на броју, потпишите пријем пошиљке.

Рекламације на податке или погрешну врсту робе

Уколико сте примили пошиљку и након отварања кутије установили да испоручена роба не одговара нарученој или подаци на рачуну нису одговарајући, молимо Вас да нас, најкасније у року од 24х од тренутка пријема пошиљке, позовите телефоном на број 011/3087 515, или пошаљете е-маил са својим подацима (име, презиме, телефон) на имејл office@vulkanznanje.rs и опишете какав проблем имате. Или преузмете рекламациони лист са линка на крају овог текста, попуните га и са робом пошаљете на нашу адресу. У најкраћем могућем року, одговорићемо потрошачу на изјављену рекламацију електронским путем (имејл) тако што ћемо потврдити пријем рекламације, односно саопштити број под којим је заведена Ваша рекламација у евиденцији примљених рекламација и обавестићемо Вас о даљем поступању. Рок за одговор на рекламацију је 8 дана а за решавање рекламације је 15 дана од тренутка пријаве исте.

Преузмите рекламациони лист овде.

Повраћај средстава

Контактирајте нас позивањем на контакт телефон +381 11 3087- 515 или нам пошаљите емаил на адресу: office@vulkanznanje.rs податак Вашег броја рачуна/отпремнице, Ваш ЈМБГ (опционо), број динарског текућег рачуна и назив банке у којој имате наведени рачун.

Када доставите потребне податке, биће креирана документација која ће Вам са процедуром за повраћај средстава бити прослеђена на емаил адресу коју сте оставили приликом креирања поруџбине.

Повраћај средстава се врши искључиво на горе наведени начин, уплатом на динарски текући рачун и није могуће слати новац по куриру у готовини.

ВУЛКАН ИЗДАВАШТВО је у обавези да повраћај изврши искључиво путем VISA, EC/MC и Маестро метода плаћања. То значи да ће банка на захтев продавца обавити повраћај средстава на рачун корисника картице.

Поручени артикал, без претходног контакта и договора са оператерима у Онлајн продавници, који је горе наведен, не можете слати на адресе које су наведене на рачун-отпремници.

Сваки такав пакет биће враћен пошиљаоцу о трошку пошиљаоца.

НАЧИНИ ПЛАЋАЊА

Плаћање поузећем

Приликом преузимања пошиљке коју сте претходно поручили путем нашег сајта www.vulkanznanje.rs, плаћање поруџбине се врши искључиво у готовом новцу у динарској валути на руке куриру наше партнерске курирске службе АКС који Вам доноси пошиљку.

Kada koristite naš sajt nije dozvoljeno da:

 • Ometate ili onemogućavate bilo koje funkcije povezane sa sigurnošću na sajtu ili funkcije koje sprečavaju ili ograničavaju upotrebu ili kopiranje dostupnog sadržaja
 • Objavljujete ili prenosite na internet sajt ili na aplikaciju svaki materijal koji je preteći, klevetnički, nepristojan, uvredljiv, pornografski ili zlostavljački. Takođe materijal kojim možete inicirati rasnu mržnju, uzrokujete uznemiravanje ili bilo koje neprijatnosti usled kršenja privatnosti, poverenja određenim diskriminacionim, pretećim ili izazivačkim komentarima
 • Dajete netačne informacije koje se tiču ličnih podataka u vašem profilu 
 • Koristite tuđe lične podatke bez dozvole te osobe ili lažno predstavljate da istupate u ime trećeg lica, firme ili organizacije 
 • Bavite se bilo kojim nezakonitim ili protivpravnim ponašanjem
 • Modifikujete, ometate, presrećete ili hakujete internet sajt ili aplikaciju u cilju njihovog onesposobljavanja
 • Koristite specijalizovane programe radi preuzimanja sadržaja sa sajta ili aplikacije

Ako prekršite bilo koji od ovih Uslova mi Vas možemo sprečiti da koristite ovaj internet sajt ili aplikaciju na stalnom ili privremenom nivou. Mi možemo preduzeti i druge mere, uključujući ali ne ograničavajući se na to da Vas prijavimo nadležnim državnim organima, pošaljemo upozorenje ili podnesemo tužbu.

Желимо Вам успешну куповину.

С поштовањем,

Вулкан издаваштво