Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa

Milka Simić, Marija Šćepanović

- Milka Simić, Marija Šćepanović

Милка Симић је завршила мастер студије на Факултету педагошких наука Универзитета у Крагујевцу и стекла звање мастер васпитач.

У свом двадесетпетогодишњем радном стажу стекла је богато искуство у раду са децом и за децу, са њиховим породицама и реализаторима васпитно-образовног рада. Професионалну каријеру започиње у ПУ „Нада Наумовић“ у Крагујевцу, најпре као васпитач. Током година, усмерена на унапређење квалитета услова за раст и развој деце предшколског узраста, обавља послове сарадника за културу, а затим и помоћника директора за педагошки рад. Ове позиције јој пружају прилику да у потпуности и са више страна сагледа одрастање деце до седам година, али и могућности да се оно учини ведријим, безбрижнијим и сигурнијим. Уверена да је целоживотно учење неопходност, током свог професионалног развоја похађа бројне и разноврсне семинаре и учествује у различитим пројектима, чији је циљ добробит детета. Уважавајући своју делатност, активни је члан Савевеза удружења васпитача Србије. Прати стручне скупове у организацији Савеза, презентује стручне радове,а два пута је била и супервизор стручних конференција.

Има и богату сарадњу са УНИЦЕФ-ом и једна је од тренера за безбедно коришћење интернета у предшколском узрасту. „Стварамо“ њено треће издање намењено деци. Ради у крагујевачкој предшколској установи, где од 2016. године обавља послове директора.

Марија Шћепановић је завршила Прву крагујевачку гимназију, а затим  Педагошку академију и стекла звање дипломираног васпитача у предшколским установама. Своју професионалну каријеру је започела у Предшколској установи  „Нада Наумовић“ из Крагујевца, пре више од 30 година, где и данас ради као васпитач и руководилац једног од највећих вртића ове установе.
Током вишегодишњег рада стекла је богато искуство у раду са децом и за децу, са њиховим породицама и практичарима. Уверена да је целоживотно учење неопходност, током свог професионалног развоја похађа бројне  семинаре и учествује у различитим пројектима, чији је циљ добробит детета. Уважавајући своју делатност, активни је члан Савеза удружења васпитача Србије од самог оснивања. 
Од 2015.године, испред Савеза удружења васпитача Србије председник је програмског одбора за преглед и одабир стручних радова за стручне конференције. Презентовала је пет стручних радова на стручним скуповима. Модератор је стручних скупова из области предшколства, које организује  Савез удружења васпитача Србије.  
Аутор је више песама, прича и драмских текстова за децу. Основала је драмску трупу „Свитац“, која је радила под окриљем ПУ „Нада Наумовић“ од 2003. године до 2016. године. Током овог периода настало је десет дечјих представа, које су освојиле престижне награде на фестивалима драмске уметности за децу у Србији.
Учесник је међународног пројекта „Ерасмус плус” Фондације „Темпу”.
 „Стварамо“ је трећи материјал за децу, који је као једна од ауторки припремила и објавила.