Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
Jelena Ljubinković, Ljubiša Nešić, Vinko Kovačević

NOVO IZDANJE - PRIRODA I DRUŠTVO, RADNI UDŽBENIK 1. I 2. DEO

Oblast: Četvrti razred
Broj i datum odobrenja: 650-02-00644/2022-07 od 9.2.2023.
ISBN: 978-86-10-04730-1
Format: 205 x 275
Broj strana: 116 + 116 + географска карта
povez: broš
Pismo: ćirilica
Na sajtu: 1.990,00 DIN

Уџбенички комплет радног је карактера и састоји се од два дела уџбеника. Уџбеник је писан јасним, сажетим реченицама а све непознате речи објашњавају се чим се појаве. Богат картографским приказима, илустрацијама и фотографијама олакшава усвајање градива.

У првом делу уџбеника обрађују се садржаји из пет тема: Географске одлике Републике Србије, Природне одлике Републике Србије, Друштвене одлике Републике Србије, Природни ресурси и Човек. Уз први део уџбеника ученици добијају и Географску карту Републике Србије (А3 формат).

Други део уџбеника садржи лекције које се односе на теме Материјали и њихова својства и Прошлост Србије.

Као и у осталим разредима, ученике кроз уџбеник воде 4 лика (два дечака и две девојчице: Вук, Нина, Ана и Максим) који имају функцију да ученике упознају са појавама и новим појмовима које обрађују. Стављањем у реалне ситуације ученици се идентификују са ликовима и заједнички трагају за одговорима на постављена питања.

Свака лекција започиње уводном мотивацијом која садржи картографски приказ, илустрацију, фотографију или неко питање које их мотивише за обраду лекције.

У току рада, ученици имају питања на која одговарају, а и на крају сваке лекције уз резиме лекције „Научили смо“ налазе се кратка питања и задаци на које одговарају. На крају сваке области (теме) налазе се Провере знања које се састоје од десетак најважнијих питања. Занимљивости и теме из сазнај више су прилагођене узрасту ученика.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar