Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa

Maja Обрадовић је дипломирала композицију на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Зорана Ерића. Била је стипендиста Републичке фондације за развој научног и уметничког подмлатка и Краљевине Норвешке. Стручно се усавршавала у Холандији (Apeldoorn, 10thYoung Composers' Meeting, Prof. Martijn Padding) и у Немачкој (Bayreuth, Composition Workshop, Prof. James Clarke). Радила је као наставница клавира. Дириговала је Дечјим црквеним хором Ваведење Пресвете Богородице, Женским хором ...

MUZIČKA KULTURA 1, UDŽBENIK

Oblast: Prvi razred
Broj i datum odobrenja: 650-02-00374/2018-07 од 24.1.2019.
ISBN: 978-86-10-02606-1
Format: 205 x 275 mm
Broj strana: 88
povez: broš
Pismo: ćirilica
Na sajtu: 890,00 DIN
Уџбеник за музичку културу за prvi разред основне школе у потпуности је усклађен с новим Планом наставе и учења. Лекције су усмерене на остваривање исхода. Конципиране су тако да се обезбеди прожимање и садејство свих наставних области. Музички појмови се системски и поступно уводе и један на други надовезују. Лекције су у корелацији са свакодневним животом, окружењем и појавама ради лакшег усвајања новог градива.
Предност је дата искуственом учењу у оквиру којег ученици развијају перцептивне и когнитивне способности. Смернице и налози у уџбенику су у функцији слушне и репродуктивне компоненте музикалности, богатог емоционалног доживљаја музике, развоја естетског осећаја за музичку форму и музичко стваралаштво.
По први пут у уџбенику музичке културе ученик се упознаје са јединственим системом обележавања звучних особина, који на врло једноставан, практичан и посредан начин уводи ученике у будући процес музичког описмењавања. Ова методичка иновација је системски уведена и доприноси развоју музичког мишљења и осећаја за музички простор.
Уџбеник прати и ЦД с мноштвом слушних примера и великим бројем музичких матрица.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar