Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa

Професор разредне наставе са богатим искуством. Запослена у основној школи у Београду где је извела више генерација успешних ђака. Аутор уџбеника, радних листова, контролних вежби, приручника за наставнике. Координатор и учесник преко 30 школских, општинских, градских, и међународних истраживачких пројеката, као и пројеката од националног значаја. На такмичењима из разних области рада (математичка такмичења, сценско, музичко, литерарно и ликовно стваралаштво, спортске активности) остварила ...

NOVO – SRPSKI JEZIK 1, BUKVAR 1, 2. I 3. DEO + SLOVARICA

Oblast: Prvi razred
Broj i datum odobrenja: 650-02-00330/2022-07 од 9.12.2022.
ISBN: 978-86-10-04248-1
Format: 205 х 275
Broj strana: 45 + 100 + 100
povez: broš
Pismo: ćirilica
Na sajtu: 1.650,00 DIN

Буквар са наставним листовима подељен је на три засебне уџбеничке јединице – Од линије до слова, Штампана слова, Писана слова. Тако ученик може да носи увек само један део и на тај начин му је олакшана торба. Као додатак штампаним словима дата је Словарица која је намењена за забавно учење азбуке и први сусрет са читањем и писањем.

Први део, посвећен предбукварском периоду, омогућава развој компетенција потребних за усвајање читања и писања, као и вербалног изражавања. Кроз занимљиве и мотивационе задатке ученици се припремају за почетно писање и читање, ослобађању руку, развијају просторну оријентацију… Садржи велик број графомоторичких вежби, акустичке вежбе, подстиче причање на основу личног искуства, описивање илустрација, одговарање на питања... Велики број логичких задатака доприноси уочавању узрочно-последичних веза и решавању проблема.

Делови комплета посвећени обради штампаних и писаних слова садрже налепнице са прецизним упутствима за правилно писање сваког слова. Ученици их могу залепити у свеску како би им упутства за писање увек била при руци.

Обрада штампаних слова умерена је на уочавање графичке структуре, на аналитичко-синтетичке вежбе и на уочавање позиције гласа у речима, што је кључна претчиталачка компетенција. Обради писаних слова приступа се преко графомоторичких вежби, које су прожете логичким и игровним задацима.

Дидактичку вредност сваке лекције у обради штампаних слова дају задаци напредног нивоа намењени ученицима који већ владају вештинама читања и писања.

Увежбавање писања слова остварује се у делу који се зове Вежбаоница, а увежбавање читања, разумевања прочитаног и анализе краћих текстова остварује се у делу Читаоница. На крају Читаонице налазе се чек-листе које учитељу служе за процену успешности читања.

Кроз цео уџбеник се континуирано дају задаци за проверу разумевања прочитаног.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar