Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
utorak, 16. januar 2024.
Vebinar za informatiku i računarstvo | 23. januar 2024.
Поштовани наставници,
 
Ово је пета година успешног рада издавачке куће Вулкан знање и коришћења наших штампаних и дигиталних уџбеника. Првенствено желимо да вам захвалимо на сарадњи и поверењу које сте нам указали.

Из године у годину, стално побољшавамо квалитет наших уџбеника, унапређујемо постојећа и стварамо нова издања. Уџбеници информатике и рачунарства Вулкан знања су савремени и иновативни, задовољавају све аспекте модерног образовања, посебно стога што упућују ученике у процес истраживачког рада, на самопроцену и самоевалуацију. Јединствени концепт и квалитет наших уџбеника препознали су многи наставници широм Србије. 
Позивамо вас на вебинар током којег ћемо представити уџбеник за информатику и рачунарство за 6. разред.
Биће нам драго да нам се придружите и сазнате зашто су ови уџбеници аутентични, као и какву подршку пружамо наставницима за што бољу реализацију наставе.
Свим учесницима послаћемо уверење о присуству.
ПРИЈАВА ЗА ВЕБИНАР | 22. 1. 2023. у 18 часова
18.00–18:30: Презентација уџбеника Информатика и рачунарство 6, аутор Милош Папић
18.30–18:50: Презентација дигиталног уџбеника Информатика и рачунарство 6 на платформи мозаБоок, аутор Далибор Чукљевић
18.50–19:00: Евалуација и крај вебинара
Пријављени учесници добијају линк за приступ вебинару помоћу којег се, без нужног инсталирања апликације, прати вебинар са било ког уређаја. 
Уџбеник је осмишљен да на занимљив начин проширује и надограђује познавање дигиталних садржаја и рада с програмима за њихову обраду и презентовање, као и безбедног приступа и рада на интернету. У програму ГИМП приказане су основе обраде дигиталних слика и рад са слојевима. Увод у текстуално програмирање у програмском језику Пyтхон приказано је решавањем проблема из других предмета. Пројектним задацима на крају тематских целина обухваћене су актуелне теме дигиталног насиља, здравог начина живота и учења. Модеран дизајн, мноштво фотографија и илустрација олакшаће савладавање градива.