Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
petak, 27. januar 2023.
Vebinar | Geografija 5 | 3. februar 2023.
Уџбеници географије Вулкан знања су савремени и иновативни, задовољавају све аспекте модерног образовања, посебно стога што упућују ученике у процес истраживачког рада, на самопроцену и самоевалуацију. Модерно су дизајнирани и богате методичко-дидактичке апаратуре. Уз своје дигиталне верзије, биће незаменљива помоћ ученицима у савладавању градива и велики савезник наставницима у свакодневном раду.
 
Пријавите се за вебинар током којег ћемо представити нови уџбеник Географија 5, аутора Мирослава Грујића. Такође, представићемо и уџбеник Географија 5, ауторке Јелене Поповић. 
Свим учесницима послаћемо уверење о присуству.
ПРИЈАВА | ВЕБИНАР ЗА ГЕОГРАФИЈУ: 3. 2. 2023. у 18 часова
18.00–18:20:  Презентација уџбеника Географија 5 аутора Мирослава Грујића
18.20–18:40: Презентација уџбеника Географија 5 ауторке Јелене Поповић, уредница Милица Цветиновић
18.40–18:50:  Евалуација и крај вебинара
Пријављени учесници добијају линк за приступ вебинару помоћу којег се, без нужног инсталирања апликације, прати вебинар са било ког уређаја. 

 

 

Уџбеник Географија 5 Мирослава Грујића је логички структуиран и ученицима нуди могућност активног, критичког и стваралачког односа према ономе што могу да сазнају из наставног градива. Активном учењу доприносе мотивациона питања на почетку наставних јединица, налози да ученици нешто израчунају, графички прикажу, покажу на географској карти, разноврсни задаци за обнављање градива на крају наставних јединица, те појмовне мапе на крају наставних тема.

Уџбеник Географија 5 Јелене Поповић прилагођен је узрасту ученика – написан је једноставним језиком, сажето и конкретно. Енциклопедијски принступ у уџбенику олакшава усвајање новог градива. Избор фотографија, илустрација и текста је у функцији учења.