Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
ponedeljak, 20. februar 2023.
Vebinar | Informatika 5 | 24. februar 2023.
Поштовани наставници,
 
Издавачка кућа Вулкан знање припремила је комплетну серију уџбеника информатике и рачунарства од 5. до 8. разреда основне школе. Оно што издваја наше уџбенике у односу на остале јесу њихова структура, дизајн и бројне међупредметне и унутарпредметне релације. Свака лекција има уводну причу како би ученици схватили да се тема која се обрађује појавила много пре појаве рачунара, а да су рачунари само помогли људима и олакшали им рад. Сматрамо да је овај приступ веома важан јер данашњим, дигиталним, генерацијама младих није лако да схвате како је изгледало време пре рачунара.
Пријавите се за вебинар током којег ћемо представити нови уџбеник за информатику и рачунарство за 5. разред. 
Свим учесницима послаћемо уверење о присуству.
ПРИЈАВА ЗА ВЕБИНАР | 24. 2. 2023. у 18 часова
18.00–18:30: Презентација уџбеника Информатика и рачунарство 5, аутори Милош Папић и Далибор Чукљевић
18.30–18:50: Презентација дигиталног уџбеника Информатика и рач��нарство 5 на платформи mozaBook, аутор Далибор Чукљевић
18.50–19:00: Евалуација и крај вебинара
Пријављени учесници добијају линк за приступ вебинару помоћу којег се, без нужног инсталирања апликације, прати вебинар са било ког уређаја. 
Уџбеник Информатика и рачунарстово за 5. разред написан је тако да наставна материја је пролагођена узрасту ученика, без обзира на њихово почетно предзнање, а сва три дела уџбеника конципирана су тако да се могу реализовати у оквиру предложеног броја часова. Садржај је изложен поступно и методично и прати га атрактиван графички дизајн, што доприноси лакшем савладавању градива. Основни текст прате вежбе којима се утврђује градиво. Поред примера за вежбање датих у уџбенику, осмишљен је велики број додатних примера у електронској форми, постављених на познати онлајн репозиторијум.