Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
petak, 02. februar 2024.
Vebinar za biologiju | 9. februar 2024.
Поштовани наставници,

 
Ово је пета година успешног рада издавачке куће Вулкан знање и коришћења наших штампаних и дигиталних уџбеника. Првенствено желимо да вам захвалимо на сарадњи и поверењу које сте нам указали.

Из године у годину, стално побољшавамо квалитет наших уџбеника, унапређујемо постојећа и стварамо нова издања. Задржавајући јединствен концепт и карактеристичан приступ, као и доследност стила писања кроз уџбенике, ауторке су успешно обрадиле и приказале све предвиђене садржаје, користећи савремене научне податке и представљајући постигнућа биологије као науке на инвентиван начин, прилагођен ученицима. 

Сви уџбеници се надовезују, чиме се програм биологије за основну школу спирално надограђује.

 
Позивамо вас на вебинар током којег ћемо представити уџбеник Биологија 6.

Биће нам драго да нам се придружите и сазнате зашто су ови уџбеници аутентични, као и какву подршку пружамо наставницима за што бољу реализацију наставе.
Свим учесницима послаћемо уверење о присуству.
ПРИЈАВА ЗА ВЕБИНАР | 9. 2. 2024. у 18 часова
18.00–18:30: Презентација уџбеника Биологија 6, ауторка Милица Маркелић
18.30–18:45: Презентација дигиталног уџбеника на платформи mozaBook, уредница Марина Обрадовић
18.45–18:55: Евалуација и крај вебинара
Пријављени учесници добијају линк за приступ вебинару помоћу којег се, без нужног инсталирања апликације, прати вебинар са било ког уређаја. 

Уџбеник за шести разред концепцијски се наставља на уџбеник за пети разред. И овде је приметна жеља ауторки да добро структуриране теме и лекције прожму с различитим налозима, питањима и задацима, и тако код ученика подстакну активно учешће и критичко мишљење. Количина информација коју су ученици усвојили у петом разреду сада се постепено повећава, при чему се ново знање повезује са знањем и искуством стеченим у претходном разреду. На тај начин се знање постепено проширује и продубљује. У уџбенику се налази мноштво вежби и огледа, који уводе науку директно у свакодневни живот ученика. Уџбеник је радног карактера. Садржи велики број питања и задатака за проверу знања, како на крају сваке лекције, тако и на крају сваке теме. Пажљиво одабране фотографије, илустрације и други видови визуелизације изузетног квалитета чине овај уџбеник изузетно привлачним. Све је то уклопљено у атрактиван и модеран дизајн, што има за циљ да код ученика подстакне интересовање и мотивацију за истраживање, вођено и самостално учење.