Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa

HAJDUCI, TVRD POVEZ

Oblast: Peti razred
ISBN: 978-86-10-02295-7
Format: 120 x 170 mm
Broj strana: 240
povez: Tvrdi
Pismo: Ćirilica
Na sajtu: 399,00 DIN

Лектира за пети разред основне школе, према новом Плану и програму наставе и учења. Један од најзначајнијих романа за децу нашег чувеног комедиографа Бранислава Нушића. 

На храстовом стаблу крај Београда, на пољани поред Дунава, настала је необична „хајдучка” дружина коју красе одабрани ‒ Чеда Брба, Миле Врабац, Жика Дроња, Лаза Цврца… Ово је прича о другачијим хајдуцима, који су до краја романа научили важну животну лекцију.
По први пут код нас, лектира је употпуњена богатом методичко-дидактичком апаратуром примереном узрасту, са мотивационим предговорима и корпусом питања за анализу и разумевање прочитаног дела. Ту су и питања која помажу ученицима да се од петог разреда основне школе, на анализи конкретног дела, припремају за полагање мале матуре. Шарене стране на крају књиге на занимљив начин откриће ученицима нове и мање познате податке у вези са прочитаним делима. Тако ће сазнати како је Бранислав Нушић био домишљат и луцкаст у школи, шта се данас налази на месту где је била његова кућа, ко су били познати хајдуци...

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar