Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa

Vladimir Vukomanović Rastegorac, Višnja Mićić i ilustrator Jana Rastegorac Vukomanović

- Vladimir Vukomanović Rastegorac, Višnja Mićić i ilustrator Jana Rastegorac Vukomanović

Vladimir Vukomanović Rastegorac, Višnja Mićić i ilustartor Jana Rastegorac Vukomanović

Владимир Вукомановић Растегорац (1986) докторирао је на Филолошком факултету у Београду 2016. Од 2012. године запослен је на Учитељском факултету у Београду, на којем данас ради као доцент на предметима Методика наставе српског језика и књижевности и Методика развоја говора. Учествовао је на више научних скупова у земљи и иностранству.

Вишња Мићић (1980) докторирала  је на Учитељском факултету у Београду 2013. године. Од 2005. године ради на Учитељском факултетуу Београду, на којем у звању доцента предајеМетодику наставе српског језика и књижевностииМетодику развоја говора. Бави се интердисциплинарним проучавањима дечјег говора, процеса читања,књижевности за децу и српског језика. Аутор је монографијаСинтакса просте реченице у разредној настави(2016) и Дете читалац и хронологија читања (2020).

Јана Растегорац Вукомановић (1987) дипломирала је на Филолошком факултету и на Факултету ликовних уметности у Београду, а као стипендисткиња француске владе један семестар је провела на ENSBA – престижној ликовној академији у Паризу. Оснивач је удружења Креатополис, у оквиру којег води ликовне радионице са децом од три до осамнаест година.