Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa

Prvo pokretanje aplikacije _mozaBook_

Након завршетка инсталирања, софтвер можете покренути кликом на икону коју ћете наћи на радној површини.


Приликом првог покретања, mozaBook ће затражити две ствари:

  1. да апдејтујете апликацију за приступ без интернета. Можете одабрати пуну инсталацију или одложити за касније.
  2. да одаберете језик (одаберите српски језик).



Затим ће се појавити екран за унос кода који сте добили уз наставничку лиценцу. Ваш код можете увек пронаћи на сајту Вулкан знања на страници Мој налог. Морате бити пријављени на свој налог како би ово видели.



Ако немате овај код, изаберите демо, то јест пробни режим апликације. За уношење кода лиценце потребна је интернет веза.

Када укуцате наставнички код, апликација ће тражити да повежете ваш Вулкан е-знање налог (који је уједно и mozaWeb налог) са апликацијом.



Затим морате направити кориснички налог за саму апликацију. Наша препорука је да користите исто корисничко име и шифру. (Напомена: Наше искуство је показало да тако долази до мање грешака приликом пријављивања.)



Стварање новог локалног корисника предвиђено је у случају да две или више особа корите исти рачунар.

Након тога, одаберите свој аватар и апликација је спремна за употребу.



Уколико не желите да вам се појављује уводни екран сваки пут при покретању апликације, кликнита на Прикажи при сваком покретању, тако да не буде означено.


Сви дигитални уџбеници повезани са вашим налогом биће у доњој листи. Можете је померати лево/десно уз помоћ стрелица. Ако видите превише књига, уз помоч филтера одаберите - Моје књиге, и тако ћете видети само уџбенике које сте активирали на сајту Вулкан е-знања.



Да бисте књигу могли да читате, морате је преузети на ваш рачунар. Када одаберете књигу коју прво желите да преузмете, кликните на Преузми књигу.


Понудиће вам се две опције:

  1.  Преузимање књиге за офлајн прегледање (апликација преузима књигу и све додатке који иду уз њу, како бисте могли да је читате без интернет конекције; молимо вас да проверите величину датотеке, као и да ли имате довољно места на вашем хард-диску).
  2. Преузимање књиге са онлајн додацима (апликација преузима књигу, али и не додатке; да бисте видели додатке, морате да имате интернет конекцију. Ова опција заузима драстично мање места на вашем хард-диску).



Када се преузимање заврши, апликација ће затражити поновно покретање. Након тога, књига је спремна за рад.